Ne dobd el!


A természetben eldobott szemét hatalmas gondot okoz. Szennyezi élő vizeinket, állatok szenvedését és halálát, növények pusztulását okozza.

Sokan bele sem gondolnak, hogy nem csak a tömegek által szemétnek nevezett dolgok okoznak problémát, hanem például az eldobott cigarettacsikk is, mivel a csikkben lévő műanyag filter NEM BOMLIK EL!

NE DOBD EL a szemetet, NE DOBD EL a csikket!

Sokan arra hivatkozva keresnek kifogást a szemetelésre, hogy nincs elég kuka a közterületen.

Ha elvinni el tudod magaddal a holmikat a természetbe, akkor haza is tudod onnan hozni! Mindenre van megoldás, még a csikkre is!

Feltalálták már nagyon régen a zsebhamutartókat, de ha nem akarsz rá költeni, vigyél magaddal egy csavaros kupakú kiürült gyógyszeres üveget, vagy bébiételes üveget! Elég kicsi, belefér pár csikk, és ha kuka közelébe érsz, ott ki tudod üríteni az üvegcsédet. Máris sokat tettél a környezetedért!

Ha még többet szeretnél tenni, akkor bárhol, ha látsz szemetet a földön, a természetben, vagy a környezetedben az utcán, vagy bármilyen más helyen, ahova nem való, szedd össze bátran (akár más helyett is), és vidd el a legközelebbi szemetesig, vagy ami még jobb: szelektív hulladékgyűjtőig!

Rengeteg élőlényen tudsz vele segíteni!

Hidd el, az az egy zacskó, vagy üditős doboz is számít...!