Fontos nekem alapítvány


A Fontos nekem alapítványt 2021 tavaszán hoztuk létre.

Kiemelt célunk az ismeretterjesztés. A legkiszolgáltatottabbak, legvédtelenebbek (a FÖLD bolygó és élővilága, a bántalmazott, kiszolgáltatott gyermekek, állatok, növények, védtelen elfeledett, vagy feledésbe merülő természeti képződmények, és kulturális hagyományok és értékek) védelme, valamint az élhetőbb jövő szempontjából különösen fontos eszmei-, kulturális-, és erkölcsi értékekre, hagyományokra és művészeti alkotásokra való figyelemfelhívás, és ezen területek gondozása, megóvása, támogatása.

Az alapítvány egyik legfontosabb eszközének az ismeretterjesztést és a figyelemfelkeltést, valamint a javító, változtató módszert bemutató kommunikációt tartja - elsősorban filmes, és képi eszközökkel, figyelemfelhívó kampányokkal. (Pl. "Gyűjtsd szelektíven!" - kampány, "Hasznosítsd újra!" kampány, "Ne dobd el!" - kampány, vagy a kiszolgáltatott, bántalmazott élethelyzetben élő gyermekeknek a helyzetet felismerő filmes akcióink, melyeket az iskolai osztályfőnökökkel és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberekkel közösen fogunk megvalósítani.)

alapítványunk

Célunk felhívni a figyelmet a védelemre/törődésre szoruló dolgokra, helyzetekre, emberekre, kulturális és természeti értékekre, hagyományokra, és szemléletváltó gondolkodást „nevelni” a társadalomba, az egyénekbe azáltal, hogy megmutatjuk nekik a változás módszerét, és kialakítjuk bennük az egyéni felelősségtudatot.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a változást igénylő káros történésekre és cselekvésekre ne csak felhívjuk a figyelmet, hanem azt is megmutassuk, hogyan lehet változtatni.

Célunk minél több emberhez eljuttatni az üzenetet, mert hisszük, hogy valódi változást csak akkor lehet elérni, ha az emberek tömegének változik meg a hozzáállása.
Ezen célunk mellé folyamatosan várjuk a támogatók csatlakozását is, hiszen többen erősebbek vagyunk, többen még többekhez tudunk szólni, még többekhez tudunk eljutni!

Célunk a szociálisan érzékeny, társadalmilag felelős, és környezettudatos gondolkodás kialakítása, a környezet- és természetvédelem, a kultúra őrzése, ápolása, és az értékek megóvása, gondozása, továbbá a törődésre szoruló célcsoportok és célterületek támogatása.

Az Alapítvány céljai rövidebben:

  • küzdelem a környezetszennyezés ellen a környezettudatos magatartás népszerűsítésével, oktatásával
  • a gyermekek, mint a jövő generációjának kulturális- és környezettudatos szemléletének fejlesztése, ismereteik bővítése
  • a kiszolgáltatott, bántalmazó/zaklató közegben élő gyermekek védelme, valamint a gyermekekkel kapcsolatos kriminalizáció megelőzése
  • a környezet és természet (benne az élővilág, a vizeink és a levegő minőségének) védelme, valamint a természeti képződményeknek és a természet csodáinak a védelme
  • a kulturális hagyományainknak, művészetünknek és értékeinknek védelme, valamint a kultúra és a művészet támogatása, népszerűsítése, ismeretterjesztés
  • a fenti témák iráni társadalmi közöny elleni küzdelem